Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Els partits de rugbi XIII dels Dragons Catalans s’emetran a Televisió de Catalunya

El considera una bona notícia la retransmissió perquè el lliga “al panorama esportiu català” i li proporciona patrocinadors del sud

Redacció 16/03/2023
Els Dragons Catalans durant un partit

Segons informa el mitjà nord-català Ràdio Arrels, els Dragons Catalans i Televisió de Catalunya han arribat a un acord pel qual s’emetran quatre partits d’aquest equip de Perpinyà en directe per TV3.  Així doncs, Televisió de Catalunya ha hagut de signar un acord amb la Superlliga i IMG per retransmetre aquests partits.

El primer d’aquests partits serà la setmana vinent a Leeds. La Superlliga europea de rugbi a XIII va començar l’any 1996 com una mena d’ampliació del campionat britànic d’aquesta modalitat de l’esport. Per bé que el club català s’hi ha incorporat, la majoria d’equips són britànics.

Aquest és el calendari dels partits que es retransmetran properament per Televisió de Catalunya:

25/03/2023: Leeds contra Dracs Catalans.
08/04/2023: Dracs Catalans contra Warrington.
05/05/2023: Dracs Catalans contra St Helens.
03/06/2023: Wigan contra Dracs Catalans.

Ràdio Arrels també explica que els Dragons Catalans signaran aquest dissabte un conveni de col·laboració amb la Plataforma per la Llengua per a la promoció del català a l’estadi Gilbert Brutus. Ràdio Arrels recull declaracions de Christophe Levy, director comercial dels Dracs Catalans: “D’ença del partit del Camp Nou i de les dues finals retransmeses en directe per la cadena catalana, el fet de retransmetre la temporada regularment contribueix a lligar encara més el club al panorama esportiu català. Això es materialitza amb col·laboracions privades com Frit Ravich, Zodiac i, més recentment, Oliva Motor Group.”