Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Els pagesos nord-catalans es mobilitzen per l’aigua

Els pagesos nord-catalans es queixen de les restriccions en l'ús de l'aigua de reg del riu Tet

|

- Publicitat -

La Cambra d’Agricultura dels Pirineus Orientals, l’ACAV (Association des Canaux de l’Aval de Vinça), nou canals de reg i 150 pagesos a títol individual s’han mobilitzat aquest matí per reclamar la suspensió del decret prefectural del 5 d’abril sobre el cabal reservat del riu Tet. 

Publicitat

Demanen al jutjat administratiu de Montpeller “que examini la nostra petició de suspensió del decret prefectural de 5 d’abril de 2023” i es queixen que aquesta mesura “comporta una reducció important del volum que es pot retirar i, per tant, hi ha una restricció per als recs i els seus usuaris”. 

Des del seu punt de vista, “en un moment què parlem de consum local i de sobirania alimentària, aquesta decisió condemna els conreus, horts i pagesos d’aquest departament. Aquesta situació és senzillament insuportable per als pagesos pel dany greu i directe que patiran i els duran a la fallida”. Hi afegeixen que “aquesta decisió ens obliga a actuar amb urgència per esperar que el jutge salvi els nostres cultius, els nostres arbres i les nostres finques i ens permeti continuar desenvolupant les nostres activitats”.

S’espera que a principis de la setmana vinent els pagesos tinguin una audiència ràpida a Montpeller sobre la qüestió.

 

Et pot interessar  Multitudinària concentració de tractors de Ponent i les Terres de l'Ebre per demanar ajudes per la sequera
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió