Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Els nous helicòpters de l’exèrcit espanyol no poden aterrar a Tenerife perquè no hi caben a la pista

Nova errata de la #MarcaEspaña que ja va tenir un problema similar amb uns submarins que no entraven al part

Redacció 02/01/2020

A finals del 2018, l’Exèrcit de terra espanyol es va rearmar amb una flota d’uns nous i ciclopis helicòpters anomenats Súper Puma: no hi caben a la pista d’aterratge que tenen els militars a Tenerife, quan justament l’arxipèlag canari és clau poder usar els mitjans aeris.

Resulta que l’Exèrcit de Terra reconeix que “l’aeròdrom militar de Los Rodeos no compleix amb les mesures mínimes per permetre un aterratge segur amb l’helicòpter Super Puma HU-21 en cas de fallada d’un motor en l’enlairament, o realitzar una instrucció d’emergències amb aquest model d’aeronau”.

Ara, per tant, el ministeri de Defensa considera necessari ampliar la pista per complir amb els requisits de seguretat: l’empresa adjudicatària haurà de desbrossar terreny no asfaltat i construir una prolongació de formigó de 50 metres a la pista actual de 204 metres, per així arribar i sobrepassar lleugerament els 250 metres exigits i s’invertiran uns 200.000 euros.

La situació actual és que les tripulacions han de desplaçar-se a altres illes de l’arxipèlag a realitzar la instrucció d’emergències als aeroports civils i això suposa un perjudici per “el consegüent consum d’hores de vol en els trajectes d’anada i tornada” des de Tenerife fins a altres illes de Canàries, segons explica elconfidencialdigital.

La Direcció d’Infraestructura de l’Exèrcit de Terra invertirà al voltant de 200.000 euros en aquest projecte, que s’encarregarà a una empresa que realitzi els treballs de desbrossament de la fi de la pista d’enlairament i aterratge, i construeixi l’ampliació de 50 metres.