Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Els motius de Canadell per mantenir descentralitzades les cambres de comerç catalanes

La consellera Chacón emplaça els membres de l’ens a una trobada per aconseguir “el màxim consens possible”

Avatar
Agències 20/09/2019
Joan Canadell, a la redacció de 'La República'

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha proposat que la futura Llei de cambres estableixi que el Consell de Cambres de Catalunya estigui format per tots els presidents de cada un dels ens camerals al territori “abandonant una idea d’una Cambra de Catalunya”. L’objectiu, ha dit, és “fer fort el concepte de Consell de cambres de Catalunya posant-lo al nivell que es mereix” i donar-li la “força” i “prestigi” al llarg del mandat. Canadell també ha afirmat que no vol una “llei ràpida” sinó que “les cambres puguin tornar a exercir la seva funció de suport a l’empresariat i de lideratge en la construcció d’un model econòmic amb futur”.”Així ho ha expressat aquest divendres en la sessió constitutiva del Consell General de Cambres, del qual n’ha estat escollit president, amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Al seu torn, la consellera ha emplaçat els presidents de les cambres a una trobada per “assolir el màxim consens possible”.

“Haurem de parlar de molts temes, però sobretot m’agradarà que discutim sobre les seves funcions, que ens posem d’acord en la representativitat que cal atorgar a les cambres i per descomptat que trobem una resposta òptima al seu finançament”, ha continuat la consellera, que ha recordat que tots aquests aspectes han de quedar recollits en una llei “que també ofereixi un major equilibri territorial”. “L’acord i el consens és imprescindible, les empreses catalanes el necessiten”, ha remarcat Chacón.

En la seva intervenció, Chacón també ha advertit que “estem davant una revolució industrial”, en referència a la indústria 4.0, i que només un 40% de les empreses han pres mesures o en tenen consciència. Per això, ha assenyalat que la transformació digital “requereix un canvi de mentalitat”. “La indústria 4.0 és el que ens permetrà seguir sent competitius”, ha dit.

La sessió constitutiva del nou ple ha estat presidida per Marta Felip, secretària general de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i titular de l’òrgan tutelar, i Eduard Borràs, secretari del Consell de Cambres. El vicepresident del Consell serà Jaume Fàbrega (president de la Cambra de Girona), mentre que Ramon Alberich (president de la Cambra Sabadell), ha estat escollit tresorer, i Pol Fages (president de la Cambra de Palamós), Laura Roigé (presidenta de la Cambra de Tarragona) i Jaume Saltó (president de la Cambra de Lleida), com a vocals, tots ells elegits per majoria en els seus respectius càrrecs.