Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Els Mossos van saltar-se el protocol en disparar una veïna de Sabadell amb una pistola Taser

|

- Publicitat -

Un vídeo recuperat per La Directa demostra que els agents de Mossos d’Esquadra van saltar-se el protocol en disparar una veïna de Sabadell amb una pistola Taser. L’actuació policial es remunta al migdia de dimecres 25 de novembre de 2020, a la porta del centre d’atenció primària (CAP) Creu de Barberà.

La desproporció i la violència contra la jove de 26 anys que patia un atac d’ansietat, ja va causar revolt en el seu moment. Però ara, el vídeo enregistrat des de la càmera que porten els agents penjades de l’armilla demostra que, com ja denunciaven Alerta Solidària i el centra Irídia, es va fer un ús desproporcionat de la força.

Publicitat

Protocols ineficients

Com explica La Directa, els agents van vulnerar com a mínim dos protocols d’actuació: la Instrucció 4/2018, de 16 d’abril de 2018, sobre la regulació dels dispositius conductors d’energia per part dels membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, així com el Protocol conjunt d’actuació en l’agitació psicomotora.

Per tot això, el centre per la defensa dels Drets Humans Irídia sol·licita que s’avaluï en el Parlament de l’ús del Taser i també exigeixen una modificació en el protocol per a evitar usos reiterats contra la mateixa persona.

“Els protocols policials no només no serveixen per evitar els gravíssims riscs d’aquestes armes letals, sinó que ni tan sols compleixen aquests protocols”, ha criticat la plataforma Stop Taser, tot condemnant que el PSC promogui l’ús d’aquestes armes a Sabadell.

Denúncies creuades

Per acabar-ho d’adobar, la noia està sent investigada per danys, coaccions i atemptat contra l’autoritat. L’acusació dels dos primers delictes l’exerceix el Departament de Salut, és a dir la Generalitat, i el tercer els Mossos.

Et pot interessar  Els Mossos avisen que els ciberdelictes "no paren d'augmentar" i apunten l'explotació infantil com la principal xacra

Per la seva banda, la víctima de l’agressió va interposar —de la mà d’Alerta Solidària i plataforma Stop Taser— una querella criminal contra els quatre agents que van intervenir per un delicte contra la integritat física i moral i un altre delicte de lesions lleus, considerant a la Generalitat de Catalunya com a responsable civil subsidiari per la condició de funcionaris públics dels policies.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut