Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els Mossos sobiranistes es planten contra el col·lectiu MosSOS pels aplaudiments a la policia espanyola

Els aplaudiments en la manifestació del col·lectiu MosSos a la policia espanyola han aixecat polseguera dins la policia catalana i organitzacions de mossos sobiranistes com ‘Mossos per la Democràcia’ o […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 07/10/2018
Manifestants en una concentració de MosSos/Miquel Codolar

Els aplaudiments en la manifestació del col·lectiu MosSos a la policia espanyola han aixecat polseguera dins la policia catalana i organitzacions de mossos sobiranistes com ‘Mossos per la Democràcia’ o ‘Guilleries’ han publicat comunicats al respecte.

“Vam donar un vot de confiança al moviment MosSOS […] Malauradament en la seva segona convocatòria de manifestació ha quedat palès el nostre error”, han escrit des del col·lectiu ‘Guilleries’.  “Hem vist a les primeres fileres a policies que porten anys i panys a les poltrones sindicals, algun d’ells encantat de fotografiar-se amb un representant de la ultradreta espanyola, i d’altres que, actuant com a portaveus del moviment, feien intervencions als mitjans on esmenaven la nostra actuació l’1-O, en comptes de denunciar el fet que desenes de companys siguin encausats judicialment”, diu el comunicat. Descriuen com un “vergonyant capítol” els “entusiastes aplaudiments en passar la manifestació per davant de la catedral de la repressió franquista i seu principal dels que van atonyinar els ciutadans durant el referèndum de l’1-O, vulnerant la mateixa resolució judicial i principis bàsics d’actuació policial”. I afegeixen, en referència al ‘Somos compañeros’ que van cridar els manifestants de MosSOS als agents espanyols: “No en el nostre nom! Per nosaltres, no són ni seran mai companys aquells que van provocar més de 1.000 ferits entre la nostra ciutadania i aquells que han actuat reiteradament en contra del nostre cos, com per exemple quan van delatar a un company infiltrat en una cèl·lula terrorista posant en risc la seva vida”.

D’altra banda, ‘Mossos per la Democràcia’ ha emès un altre comunicat en què qualifiquen els aplaudiments “d’insult” contra el poble de Catalunya i critiquen que una part del cos no “s’estimi al país ni la seva gent”. “No es pot servir al poble que s’odia”, diuen i demanen “fer neteja al cos” i que aquests agents puguin traslladar-se a altres cossos.