Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Els manifestants abandonen les vies de l’AVE i del tren convencional a Girona

|

- Publicitat -

Els manifestants que tallaven les vies de l’AVE i del tren convencional a l’entrada de Girona han decidit marxar sobre les quatre de la tarda. Des de poc abans de les dues del migdia els manifestants han començat a interrompre les vies d’alta velocitat. A un quart de quatre han aturat un tren de rodalies que venia de Fornells de la Selva (Gironès) i han mantingut aturada la circulació de totes les vies que entraven a la ciutat procedents de Barcelona.

Publicitat

Durant la protesta, han cremat pneumàtics i altres objectes i això fa que encara no s’hagi pogut obrir la circulació de trens. Es preveu que es tardi unes hores a retirar tots els objectes que hi ha al mig de la via per garantir les condicions òptimes de circulació de trens.

Els manifestants han marxat en direcció a l’AP-7 per tallar la via.

AMPLIACIÓ.- Els manifestants tallen l’AP-7 en els dos sentits de la marxa a Girona Sud

Centenars de manifestants tallen l’AP-7 des de poc després de dos quarts de cinc de la tarda a l’altura de Girona Sud per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem. Els manifestants, que han començat les mobilitzacions al centre de Girona, han anat després fins al polígon de l’Avellaneda on han tallat el trànsit ferroviari tant del tren convencional com de l’AVE. Una estona després, han decidit aixecar aquest tall. Han cremat barricades a les dues vies, que en aquest punt discorren paral·leles, per interrompre més estona el pas de trens. Després, han anat caminant fins a l’AP-7 per tallar la circulació en els dos sentits. Segons la darrera actualització del Servei Català del Trànsit a les quatre de la tarda, a les comarques gironines es mantenen talls a l’enllaç entre la C-31/C-252 amb la Gi-634 a Verges i la C-63 a Anglès.

Et pot interessar  El tripartit de Girona avala una moció per declarar persona 'non grata' la policia infiltrada

Els manifestants tallen els principals punts d’accés de la ciutat de Tarragona

D’altra banda, un centenar de persones, majoritàriament joves, han tallat aquest dilluns a la tarda diversos accessos de la ciutat de Tarragona per rebutjar la sentència de l’1-O. Els manifestants que estaven concentrats a l’Imperial Tarraco han marxat fins a l’N-240, on han ocupat, sota la pluja, una de les rotondes d’entrada de la capital tarragonina. Després, en assemblea, han decidit tallar els dos ponts del riu Francolí. A hores d’ara, el tall provoca retencions.

A la nacional al seu pas pel terme municipal de Valls diversos manifestants han mantingut tallada, en diversos punts, la variant que voreja la ciutat, per la zona nord. Això ha provocat retencions, ja que aquesta circumval·lació es troba a tocar del polígon industrial. Els talls s’han fet amb runa, fustes, rodes i carros de supermercat. Només s’ha produït un petit foc, sense més incidència. Poc abans de les cinc de la tarda s’han aixecat els talls, en bona part per la pluja, i s’ha restablert la circulació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió