Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Els Manel anuncien una aturada indefinida després de 16 anys

El quartet barceloní ha matisat que no es tracta d’una separació, sinó d’una pausa de “temps indefinit”

Redacció 13/03/2023
Primer concert de la gira dels Manel al Teatre Bartrina de Reus. Data de publicació: diumenge 27 de març del 2011, 05:08 Autor: Ferràs, Anna

Els Manel han anunciat una aturada indefinida en la seva activitat després de 16 anys de carrera i cinc discos publicats. El quartet barceloní ha matisat a Catalunya Ràdio que no es tracta d’una separació, sinó d’una pausa “de temps indefinit” per tal de dedicar-se a altres projectes.

La banda va néixer el 2007 a Barcelona, donant-se a conèixer al concurs de maquetes Sona9 d’aquell mateix any, on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut. El seu àlbum de debut, ‘Els millors professors europeus’, es va publicar el 2008; tres anys més tard, el 2011, va sortir el segon disc, ‘10 milles per veure una bona armadura’, que els va consolidar. ‘Atletes, baixin de l’escenari’, el tercer àlbum d’estudi, es va publicar el 2013. Finalment, el 2016, el quartet va publicar el seu darrer àlbum, ‘Per la bona gent’, en el qual s’obren a la música urbana i inclouen ‘sàmplers’ de cançons de Maria del Mar Bonet o Els Pets. El 2021 van publicar l’EP ‘L’amant malalta’, que incorpora tres singles, un d’homònim, a més de les peces ‘Tipus suite’ i ‘La jungla’.

Després de l’últim concert de la gira, el novembre del 2022, el mateix grup va publicar una piulada d’agraïment al seu públic, mentre confirmaven que “Manel se’n va a hivernar”. Ara, aquesta hibernació, o pausa indefinida, s’ha materialitzat amb la confirmació oficial del grup.