Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Els indecisos independentistes dificulten uns millors resultats de Trias i Maragall

Segons l’enquesta del diari Ara amb forquilles excessivament amplies atorguen una suposada victòria a Colau(9/11) seguida de Trias(7/9) i Collboni(7/9) i més lluny Maragall(5/7)

|

- Publicitat -

L’enquesta situa ERC com a quarta força d’un Ajuntament de Barcelona amb probabilitats d’entrar per Vox, PP i CUP i sense Cs ni Valents
L’actual alcaldessa de Barcelona i candidata dels comuns a la reelecció, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals del proper diumenge, 28 de maig, segons un sondeig publicat aquest dissabte pel diari ‘Ara’. L’enquesta situa BComú com a primera força del consistori barceloní amb el 20,5% dels vots i entre 9 i 11 regidors. El segon lloc se’l disputarien l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, i la candidatura de l’exalcalde Xavier Trias, ambdós amb el 18% dels vots i entre 7 i 9 edils. El candidat d’ERC i vencedor dels comicis de fa quatre anys, Ernest Maragall, quedaria com a quarta força a l’Ajuntament amb entre 5 i 7 regidors i el 13% de vots. Completarien el ple municipal Vox, la CUP i el PP.

L’abstencionisme i els dubtes dels votants independentistes tenen la paraula, encara avui se senten orfes però ho decidiran en el darrer moment
L’enquesta, feta a 1.006 residents a Barcelona amb dret a vot entre el 15 i el 18 de maig, deixa fora del consistori Cs i Valents, que el 2019 es van presentar en coalició sota la candidatura de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. En canví, sí que augura representació per al PP, que podria mantenir els dos regidors actuals amb el 6% de vots i una forquilla d’entre 3 representants i cap.
Què entrin o no partits com Vox, PP i la CUP pot fer canviar el repartiment dels regidors
A més, irromprien a la plaça de Sant Jaume Vox, amb el 8% de vots i entre 3 i 4 regidors, i la CUP, que va perdre la representació a Barcelona el 2019 i que ara la recuperaria amb el 7% de vots i de 2 a 4 edils.

Et pot interessar  Trias reclama una "votació massiva" per col·locar-se a "primeríssima fila" el 28-M: "Ho farem també per Puigdemont!"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió