Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Els “Guerreros de la Tormenta” ploriquegen per una manifestació en contra la Guàrdia Civil a Altsasu

L’associació JUSAPOL ha criticat que es permetés fer un acte de protesta en contra de la presència de la Guàrdia Civil a Altsasu i ha atacat a Marlaska. L’intent d’atacar el ministre d’Interior no els ha sortit prou bé, ja que la majoria de comentaris a Twitter han fet burla de la Guàrdia Civil i del seu to fatxenda, que és molt dur a l’hora de criticar, i alhora, són incapaços d’acceptar animadversions

Redacció 30/08/2021
Cartell de l'acte de protesta del dissabte 28 d'agost convocat per OSPAI

L’agrupació de les forces policials de l’estat espanyol JUSAPOL SOCIAL ha fet una piulada en què mostra el seu tarannà, que ha atacat a tothom i que és incapaç d’acceptar la legítima oposició de la ciutadania. En primer lloc, aquesta agrupació ha expressat el seu descontentament perquè el dissabte 28 es va permetre que es dugués a terme la manifestació “Ospa Eguna”.

Es tracta d’un acte de protesta en contra de la presència de la Guàrdia Civil a Altsasu en què es van sentir càntics com: “Gossos, terroristes, torturadors i abusadors a sou del poder” o “Ni se us vol, ni se us necessita, aneu-vos-en d’aquí”. La protesta formava part de la campanya “El virus ets tu” que tenia l’objectiu de denunciar l’oposició del poble d’Altsasu contra la Guàrdia Civil i la politització de la justícia en el Cas Altsasu, que va sentenciar amb l’agreujant de terrorisme una baralla de bar d’uns joves d’esquerres contra guàrdies civils i les seves parelles i per la qual es va demanar als joves d’esquerra 50 anys de presó.

JUSAPOL ha denunciat que es pogués dur a terme aquest acte de protesta i ha lamentat que: “Ahir consenteixes que se’ns humiliés a Altsasu”. El sindicat de la Guàrdia Civil no ha vist amb bons ulls que es fes aquesta expressió pacífica de rebuig a la violència policial. A més a més, han criticat que “el 18 tornaràs a consentir que s’humiliï els nostres companys assassinats”. En aquesta cas, fa referència al fet que el cas Altsasu va arribar a l’últim pas del procés judicial el 2019 en què es va descartar el terrorisme a l’Audiencia Nacional com apunta el Plural

L’associació policial ha convocat una manifestació pel 18 de setembre, dos anys després d’aquesta reducció de la pena, i ha afirmat que l’acte de protesta acabarà al Ministeri d’Interior. En aquest cas JUSAPOL ha comparat peres amb pomes, ja que fins i tot l’acusació ha descartat el terrorisme com afirma Naiz, de manera que no es podria atribuir als joves d’Altsasu “els companys assassinats”, se suposa que per ETA.

A més a més, JUSAPOL ha criticat Marlaska i que “avui es posa per la fotografia amb nosaltres”. A qui, per cert se li ajunten els problemes. També han demanat l’equiparació salarial tot provant que els seus seguidors insultessin el ministre: “Ens encantaria posar un qualificatiu a això, però ho deixem a la vostra imaginació”. Amb aquesta frase anaven per llana i han tornat esquilats, ja que la major part de comentaris intel·ligibles eren contraris a les afirmacions dels guerreros de la tormenta. Uns guerrers que són incapaços d’acceptar l’oposició i la crítica, malgrat que ells ataquen a tothom.