Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els gravats de Matisse arriben a Barcelona

Els gravats de Henri Matisse (1869-1954) protagonitzen l’exposició Matisse prints del 24 de gener al 2 de març a la galeria Marlborough Barcelona. Segons ha informat la sala, la mostra […]

Redacció
Redacció 21/01/2019
Matisse, Henri. The Dance II. 1932. The Barnes Foundation, Merion Station.

Els gravats de Henri Matisse (1869-1954) protagonitzen l’exposició Matisse prints del 24 de gener al 2 de març a la galeria Marlborough Barcelona. Segons ha informat la sala, la mostra inclou 20 obres que travessen quasi mig segle de trajectòria artística.

L’artista francès va realitzar al voltant de 800 gravats a més d’il·lustrar diversos llibres d’artistes, una part d’ells ja es van poder veure a Marlborough Nova York el 2013 a l’exposició The essence of the line.

La seu catalana de la galeria presenta per primera vegada una exposició individual centrada només en obra gràfica de Matisse, en la que hi podrem trobar aiguafort, aiguatintes, litografies i punta seca.

La galeria Marlborough ha destacat la particular actitud que tenia l’artista amb la seva obra gràfica, ja que es tractava d’un procés molt personal i ho considerava una extensió del dibuix.

Matisse concentrava la creació d’obra gràfica després de períodes intensos d’execució d’obra pictòrica, actuant així el gravat com un bàlsam creatiu. Els temes dels gravats giraven entorn de la intimitat; retrats d’amics, models femenins i després del seu viatge a l’Àfrica, odalisques. Entre les obres rellevants que es podran veure a Barcelona destaquen; La danse, reproducció del mural que va encarregar el Dr. Albert Barnes, per la seva fundació. I dues aiguatintes; Bédouine au large visage (1947) i Bédouine au long visage (1947)