Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Els eurodiputats de Junts alerten que l’assistència de Casado a la missa per Franco “taca” els populars europeus

Puigdemont, Ponsatí i Comín han alertat que “banalitzar i fer homenatges als dictadors feixistes no hauria de ser tolerat”

Agències 24/11/2021
Pla mitjà dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després d'una roda de premsa a l'Eurocambra

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín han enviat una carta a tots els membres del Parlament Europeu en què alerten que l’assistència de Pablo Casado a la missa en la qual es va homenatjar Francisco Franco és una “taca” per a la família dels populars europeus.

A la missiva els tres eurodiputats de Junts reclamen “accions” i consideren que la protecció de la memòria del règim que, al seu parer, el PP ha fet “durant dècades” hauria de ser “condemnada clarament” pels partits que hi mantenen vincles formals.

“Banalitzar i fer homenatges als dictadors feixistes no hauria de ser tolerat”, subratllen els tres eurodiputats catalans, que consideren “vergonyós” que Casado participés en aquell acte.

Ponsatí, Puigdemont i Comín afirmen també que no és només “una vergonya”, sinó també “una metàfora de moltes coses que funcionen profundament malament” a l’estat espanyol.

En aquest sentit recomanen “no oblidar mai” que Espanya és l’únic país de la Unió Europea que “no ha construït la seva democràcia en la derrota dels règims totalitaris”.