Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Els eurodiputats de Junts alerten que l’assistència de Casado a la missa per Franco “taca” els populars europeus

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín han enviat una carta a tots els membres del Parlament Europeu en què alerten que l’assistència de Pablo Casado a la missa en la qual es va homenatjar Francisco Franco és una “taca” per a la família dels populars europeus.

Publicitat

A la missiva els tres eurodiputats de Junts reclamen “accions” i consideren que la protecció de la memòria del règim que, al seu parer, el PP ha fet “durant dècades” hauria de ser “condemnada clarament” pels partits que hi mantenen vincles formals.

“Banalitzar i fer homenatges als dictadors feixistes no hauria de ser tolerat”, subratllen els tres eurodiputats catalans, que consideren “vergonyós” que Casado participés en aquell acte.

Ponsatí, Puigdemont i Comín afirmen també que no és només “una vergonya”, sinó també “una metàfora de moltes coses que funcionen profundament malament” a l’estat espanyol.

En aquest sentit recomanen “no oblidar mai” que Espanya és l’únic país de la Unió Europea que “no ha construït la seva democràcia en la derrota dels règims totalitaris”.

Et pot interessar  Puigdemont, contundent amb Illa i el victimisme del PSOE: "Ara ploren"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió