Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Els comuns tornen el favor a Valls i fan la seva candidata nova presidenta de Sarrià-Sant Gervasi

Juntament amb els vots del PSC i Cs, que ha trencat el pacte a última hora

Redacció
Redacció 26/07/2019
Eva Parera i Manel Valls

La regidora de ‘BCN Canvi’, Eva Parera, ha estat nomenada presidenta del ple del districte de Sarrià-Sant Gervasi, després d’imposar-se a la candidatura de Jordi Martí (JxCat) amb el suport de BComú, el PSC i Cs, a més de comptar amb el suport del seu grup, liderat per Manuel Valls.

Parera va ser elegida en el ple constitutiu del districte aquest dijous amb deu vots, mentre que Martí va obtenir-ne nou, en l’únic districte en el qual s’ha presentat més d’un candidat, un fet que no es preveia en el que es va acordar durant les negociacions (que no incloïen Valls, malgrat la petició de Colau) del cartipàs. Segons fonts de JxCat, el pacte acordat entre els grups de l’oposició fixava que Martí seria elegit una altra vegada president del districte, però Cs va trencar l’acord i va votar Parera: “Constatem que Manuel Valls i BCN Canvi continua sent soci prioritari” d’Ada Colau i Jaume Collboni, diuen des de JxCat. I és que l’acord era que ni Valls ni PP tinguessin presidències pels pocs regidors obtinguts a l’Ajuntament de Barcelona les eleccions del 26-M.

El grup municipal considera que “res és gratis, i els vots que van permetre la investidura de Colau com a alcaldessa sí que tenien un preu, que un Govern municipal ostatge anirà retornant quan a Manuel Valls li convingui”. De fet, durant la intervenció al ple del conseller dels comuns, aquest agraeix a la candidatura de Manuel Valls haver fet possible que Colau fos alcaldessa. I encara més, BComú substitueix un dels seus consellers per fer possible la victòria de Parera, ja que Joan Manel del Llano és de vacances i no podia votar, cosa que feia que no sortissin les xifres.

Després de diversos plens aquest dijous, doncs, tots els districtes han elegit ja al seu president: han elegit presidents republicans i per unanimitat a Ciutat Vella, amb Jordi Coronas; Horta-Guinardó, amb Max Zuñartu; Eixample, amb Eva Baró, i Sant Andreu, amb Montserrat Benedí, i també per unanimitat però per JxCat a Gràcia, amb Ferran Mascarell, i a Sants-Montjuïc, amb Neus Munté. El ple de Nou Barris estarà presidit també per ERC, amb la regidora Gemma Sendra -elegida amb 18 vots a favor i una abstenció-, i el de Sant Martí i Les Corts (perquè ERC i Jxcat han respectat el pacte) són per a Cs: el primer per a Marilén Barceló amb 16 vots a favor i cinc abstencions, i el segon per a Paco Sierra amb nou i sis.

Relacionats