Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Els comuns pressionen Aragonès per ampliar les veus de la taula de diàleg

Mena creu necessari activar la taula de diàleg i la Comissió Bilateral “més enllà del calendari electoral” espanyol

Agències 10/01/2022
Pla mitjà del portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa el 29 de novembre del 2021

El portaveu de CatComú, Joan Mena, creu necessari activar la taula de diàleg i la Comissió Bilateral “més enllà del calendari electoral” espanyol, fent referència les eleccions de Castella i Lleó. Per això, ha demanat que la Generalitat i el govern espanyol es posin a treballar per “avançar”. Mena creu que Aragonès hauria de parlar amb “altres” formacions al Parlament, “més enllà dels partits independentistes”, per a asseure-s’hi amb el “màxim consens possible”. En roda de premsa, el portaveu de la formació d’esquerres defensa que “hi ha possibilitat de diàleg” i que faran feina per “facilitar-lo” per a arribar a acords concrets.

Per això, els comuns posen èmfasi en “garantir” que tant la taula de negociació com la Comissió Bilateral es reuneixin per abordar, per exemple, el finançament de Catalunya.

D’altra banda, sobre la conferència que oferirà Pere Aragonès a Madrid aquest dimecres, al Club Siglo XXI, Mena ha considerat que “és una bona notícia, un bon símptoma”. Així, ha ressaltat que aquesta trobada camina cap a la “normalització” de les relacions.