Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Els comuns posen més llenya al foc exigint a Aragonès que aclareixi si creu que Borràs ha de dimitir

|

- Publicitat -

Més pressions dels comuns per treure’s del mig la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aclareixi si creu que ha de dimitir després que el TSJC hagi conclòs la instrucció de la seva causa.

El portaveu dels comuns ha argumentat que és “una qüestió prou important” per a saber l’opinió del president. De fet, el cap de setmana els comuns ja van instar Aragonès a sumar-se a la seva petició de dimissió.

Publicitat

També ha demanat als de Junts que apartin Borràs de la presidència del Parlament “abans que ho facin la resta de partits” amb presència a la cambra. “Demano que ens estalviem setmanes d’espectacle”, ha insistit.

D’altra banda, Mena ha retret a dirigents de Junts que els hagin acusat de vulnerar la presumpció d’innocència després de demanar la dimissió de Borràs. “Entenem el seu nerviosisme, però no vulnerem cap presumpció d’innocència de ningú, només volem que es compleixi el reglament del Parlament”, ha dit el portaveu, que ha recordat que Junts va ser un dels partits que va donar suport a l’aprovació d’aquest reglament.

En ser preguntat sobre les similituds del cas de Borràs amb el de la ja exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana Mònica Oltra Mena ha subratllat que és “un exemple meridià”. Segons ha assenyalat, Oltra va “posar per endavant els interessos del pacte del Botànic, dels valencians i de la Generalitat” i va dimitir, i ha demanat a Borràs que faci el mateix.

Tensió amb el PSOE

D’altra banda, Mena també s’ha referit a l’anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, sobre l’increment de la despesa militar fins al 2% el 2029 i ha insistit que ni des dels comuns ni des de Podemos es donarà suport a aquesta mesura. Segons ha subratllat, no és “una prioritat”, sinó que el que és “prioritari” és la garantia de drets i serveis per a la població, i ha afegit que “no s’entén” aquesta proposta amb els elevats nivells d’inflació.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut