Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Els comuns fan xantatge als independentistes: usen l’auge de VOX per pressionar-los amb els pressupostos del PSOE

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, considera que davant el resultat de les eleccions andaluses (amb la irrupció de VOX al Parlament) aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez “és […]

Agències 03/12/2018
Joan Mena, en una imatge d'arxiu

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, considera que davant el resultat de les eleccions andaluses (amb la irrupció de VOX al Parlament) aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez “és més necessari que mai”. Segons ell, “els pressupostos generals de l’Estat recullen l’esperit del 8 de març, de l’Espanya que vol un canvi” i “ningú entendria que els partits catalans no formin part d’aquest acord de pressupostos”. “Avui és més important que mai una trobada entre els governs català i espanyol”, ha insistit.

I ha afegit que “és necessari que parlin dels pressupostos generals de l’Estat però també de la situació política perquè Vox no només és una amenaça per Andalusia sinó també per la convivència dels pobles espanyols”. En aquest sentit, ha apel·lat a la “responsabilitat del govern de Torra i Aragonès i del govern de Sánchez per poder normalitzar les reunions”. “El format és anecdòtic”, ha insistit tot subratllant que “l’important és que es mantingui aquesta reunió per recuperar el diàleg entre les institucions i els governs”.

“Si no li donem una sortida progressista en clau d’aprovació d’aquests pressupostos, veurem com els discursos de l’odi i la confrontació entre pobles s’estendran per tot l’Estat”, ha alertat, sobre VOX. Per aquesta raó, s’ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha reclamat que “faci tots els esforços possibles per aprovar els PGE”. Per Mena, “ara és el moment de pensar en aliances progressistes i feministes per no retrocedir democràticament” i ha assegurat que “les solucions també passen per la regeneració democràtica”.