Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Els comuns, davant un possible creixement de Vox: “Serem un mur de contenció de l’odi, la xenofòbia i el masclisme”

Aina Vidal valora positivament la participació i creu que la ciutadania “està molt més avançada que el sistema polític”

Avatar
Agències 10/11/2019
Pla conjunt del candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, parlant amb la presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, durant el seu seguiment electoral a la seu dels comuns, el 10 de novembre del 2019. (HoritzontalPla conjunt del candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, parlant amb la presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, durant el seu seguiment electoral a la seu dels comuns, el 10 de novembre del 2019

En Comú Podem ha avisat que no “normalitzaran” el feixisme davant el creixement que podria experimentar Vox que apunten els primers sondejos, encara que han avançat que no volen entrar a valorar les enquestes perquè “és especulatiu”. “Hi ha molta gent espantada a casa per l’increment de Vox, però nosaltres serem un mur de contenció de l’odi, la xenofòbia i el masclisme”, ha assegurat la número 2 de la candidatura, Aina Vidal. Pel que fa a la participació a les eleccions, Vidal ha reconegut que tenint en compte les circumstàncies l’abstenció “no ha incrementat especialment” i ha remarcat que la ciutadania “està molt més avançada que el sistema polític”.

Vidal, que ha sortit a fer una primera valoració després que es fessin públiques les dades de participació, ha recordat que, per als comuns, aquestes eleccions “no s’haurien d’haver produït mai” i que eren uns comicis “difícils” marcats “per una sentència injusta, moltes expressions d’odi i renúncies constants”. “No podem seguir perdent el temps; ara és temps d’acords, de política i de solucions”, ha conclòs.

Relacionats