Dimecres, 3 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Els comuns a les ordres de les clavegueres de l’estat: Demanen la compareixença de Torra perquè donin explicacions del sumari de l’operació Judes

Jaume Asens demana “prudència” a l’hora de valorar els sumaris i vol que es respecti la presumpció d’innocència, però fa cas a l’estat espanyol

Avatar
Agències 07/11/2019
Pla conjunt del candidat d'ECP, Jaume Asens; la número 2 al Congrés, Aina Vidal; i la líder del grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu, Ska Keller, el 7 de novembre del 2019. (Horitzontal)

Els comuns perduts entre el dret a l’autodeterminació i la Constitució espanyola

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha demanat la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, després que s’hagin fet públiques informacions del sumari de l’Operació Judes que apunten que un CDR va declarar que Torra pretenia “tancar-se al Parlament el dia D”. “La ciutadania mereix que el president comparegui i digui si les informacions són certes”, ha exigit, per recordar després que ja han demanat a seva dimissió en diverses ocasions.

Que la prudència no os faci traïdors

Tot i això, Asens ha demanat “prudència” a l’hora de fer valoracions del sumari perquè es troba en la seva fase inicial. En aquest sentit, ha dit que les valoracions són “prematures” i ha demanat que es garanteixi la presumpció d’innocència dels investigats.

Relacionats