Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Els CDR veuen els pressupostos “autonomistes i insuficients” en plena emergència sanitària i social

Els Comitès de Defensa de la República consideren que els comptes aprovats no reverteixen retallades

Avatar
Agències 25/04/2020
La manifestació convocada pels CDR a davant la caserna de la Guàrdia de Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona

Els CDR creuen que els pressupostos aprovats aquest divendres al Parlament són “autonomistes i insuficients” en plena emergència sanitària i social. En un comunicat, afegeixen que no garanteixen uns serveis públics de qualitat i que no reverteixen les retallades. Els CDR denuncien que els mateixos que han aprovat els pressupostos han permès “el desplegament de l’exèrcit invasor” als carrers i han acceptat un estat d’alarma que imposa “control social sense precedents que suposa de facto un estat policial”. Segons els CDR, “les morts per la covid-19 han servit de cortina de fum per aquells qui havent renunciat a implementar el mandat de l’1-O, acaben d’aprovar uns pressupostos autonomistes”.

Els CDR també fan referència a la instrucció que demana als Mossos recollir el “màxim d’informació” a les denúncies d’incompliment del confinament per a una tramitació “satisfactòria”. Es tracta, segons el comunicat, d’una ordre del cap dels Mossos, Eduard Sallent, per “fabricar proves” contra la ciutadania. I tornen a demanar la dimissió del conseller de l’Interior, Miquel Buch.

“Els Comitès vam néixer per defensar el dret d’autodeterminació i fer possible la república des de baix. És hora d’alçar-nos, som una societat adulta i podem organitzar-nos per fer allò que els nostres representants han defugit amb plors, infantilisme i antigues demandes a Madrid”, afegeixen els CDR.

Relacionats