Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Els CDR ocupen l’Ajuntament de Girona

|

- Publicitat -

Els CDR ocupen l’Ajuntament de Girona en protesta per la decisió de l’alcaldessa, Marta Madrenas, de suspendre els concerts i les barraques de Fires. A quarts de tres de la tarda, una trentena de manifestants han irromput al consistori i han pujat fins a la sala on es fan les juntes de govern (situada al primer pis). De moment, els CDR asseguren que no tenen intenció de marxar i passen l’estona mirant la pantalla que hi ha a la sala o jugant a cartes.

Publicitat

A més, han desplegat una pancarta a la façana del consistori, on s’hi pot llegir el lema “Prou criminalització al jovent i a les gironines”, en referència a la suspensió dels concerts a La Copa. L’alcaldessa va decidir anul·lar-los, segons va dir, per seguretat després dels aldarulls que ha viscut la ciutat.

AMPLIACIÓ.- Els joves abandonen la protesta després de sentir-se “menystinguts” per l’Ajuntament

La trentena de joves que han entrat a l’Ajuntament de Girona aquest migdia han abandonat la protesta poc abans de les set de la tarda en sentir-se “menystinguts”. A la sortida, han explicat que han parlat amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, i que l’únic punt de consens ha estat entendre que la decisió d’anul·lar els concerts i les barraques no s’ha pres per “criminalitzar” el col·lectiu. La portaveu del joves, Carla Costa, ha assegurat que com que no s’han sentit tractats “d’igual a igual” , que no se’ls prenia seriosament per la seva edat han decidit marxar i trencar la taula de negociació. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha volgut deixar clar que no ha estat una “ocupació” sinó una “negociació” i que ha escoltat les seves reivindicacions.

Et pot interessar  El tripartit de Girona avala una moció per declarar persona 'non grata' la policia infiltrada
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió