Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Els CDR ocupen l’Ajuntament de Girona

En protesta per la decisió de suspendre els concerts i les barraques de Fires

Avatar
Agències 25/10/2019
Pancarta denunciant la "criminalització" del jovent penjada a la façana de l'Ajuntament de Girona

Els CDR ocupen l’Ajuntament de Girona en protesta per la decisió de l’alcaldessa, Marta Madrenas, de suspendre els concerts i les barraques de Fires. A quarts de tres de la tarda, una trentena de manifestants han irromput al consistori i han pujat fins a la sala on es fan les juntes de govern (situada al primer pis). De moment, els CDR asseguren que no tenen intenció de marxar i passen l’estona mirant la pantalla que hi ha a la sala o jugant a cartes.

A més, han desplegat una pancarta a la façana del consistori, on s’hi pot llegir el lema “Prou criminalització al jovent i a les gironines”, en referència a la suspensió dels concerts a La Copa. L’alcaldessa va decidir anul·lar-los, segons va dir, per seguretat després dels aldarulls que ha viscut la ciutat.

AMPLIACIÓ.- Els joves abandonen la protesta després de sentir-se “menystinguts” per l’Ajuntament

La trentena de joves que han entrat a l’Ajuntament de Girona aquest migdia han abandonat la protesta poc abans de les set de la tarda en sentir-se “menystinguts”. A la sortida, han explicat que han parlat amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, i que l’únic punt de consens ha estat entendre que la decisió d’anul·lar els concerts i les barraques no s’ha pres per “criminalitzar” el col·lectiu. La portaveu del joves, Carla Costa, ha assegurat que com que no s’han sentit tractats “d’igual a igual” , que no se’ls prenia seriosament per la seva edat han decidit marxar i trencar la taula de negociació. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha volgut deixar clar que no ha estat una “ocupació” sinó una “negociació” i que ha escoltat les seves reivindicacions.

Relacionats