Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024

Els carrers de Sitges s’omplen de festa i color amb una Rua de la Disbauxa amb una quarantena de carrosses i 2.000 participants

|

- Publicitat -

La Rua de la Disbauxa va omplir aquest diumenge els carrers de Sitges de festa i color amb una quarantena de carrosses i uns 2.000 participants. La desfilada va començar a dos quarts de vuit del vespre a l’avinguda Sofia, on Sa Majestat Carnestoltes va ser l’encarregat d’obrir la rua acompanyat del seu seguici. Enguany, aquesta va recuperar la totalitat del seu recorregut finalitzant al Cap de la Vila, com es feia abans de la pandèmia de la covid. El públic va assistir de forma multitudinària a la cita cantant, ballant i fotografiant els diferents grups que van anar desfilant durant tot el vespre. La cita es repetirà aquest dimarts en la també tradicional Rua de l’Extermini, abans de Dimecres de Cendra i la celebració de l’Enterrament.

La jornada va començar amb l’arribada de les primera gran rua de carrosses, en aquest cas infantil, que es va fer a les 12 del migdia. Al vespre va arribar el torn de la Disbauxa, que va aplegar un gran nombre de persones en tot el seu recorregut. La rua va sortir de l’avinguda Sofia, passant pel passeig de la Ribera, plaça de La Fragata, Bassa Rodona, plaça Pou Vedre, Espalter, Sant Francesc i finalitzant al Cap de la Vila. Tot plegat, organitzat per tres entitats del Carnaval: Casino Prado, El Retiro i els Independents del Carnaval.

Publicitat

Els participants es van mostrar molt il·lusionats de poder recuperar una festa “més animada” després de la pandèmia del coronavirus. “Feia falta un Carnaval lliure, sense mascaretes, i que tornés al centre de la vila”, apuntaven l’Àlex i la Verònica. També afirmaven que l’objectiu principal és “gaudir-ne” i fer que la gent s’ho passi bé. “Primer Disbauxa, i després Extermini”, van sentenciar.

Et pot interessar  El Carnaval de Sitges viu l’última gran nit de lluïment amb la rua de l’Extermini

En aquesta mateixa línia, sexpressava la Eladia, que va admetre que als seus 77 anys, el Carnestoltes la torna “boja”. “En fa 30 que surto”, assenyalava. Juntament amb la Soraya i la Clàudia, formen part del primer dels seguicis, i creuen que és un dels anys que hi ha hagut més gent. “Hi ha ganes de gaudir i viure la vida, i sobretot amb el Carnaval”, insistia Eladia.

Durant diverses hores, les carrosses van desfilar pels carrers de Sitges, amb música, ball, humor, confeti i molta festa. Les entitats van demostrar un any més que la imaginació no té límits i van portar a la desfilada tot tipus de disfresses i posades en escena. Mentre que algunes tenien un tema concret, d’altres jugaven amb la sàtira. Així, van satisfer els gustos d’un públic que els va aplaudir amb ganes. Entre els assistents, hi havia gent de totes les edats.

“Sabíem que vindria molta gent, perquè ha estat l’any de la normalitat”, explicava l’alcaldessa Aurora Carbonell. La batlle va valorar positivament el transcurs de la nit del dissabte, assegurant que tot i la gran “afluència de participants i públic” va tenir una “molt baixa incidència en l’àmbit de la seguretat”.

La Desfilada de la Disbauxa es repetirà aquest pròxim dimarts, amb l’Extermini, on es cremaran els darrers cartutxos de festa abans de Dimecres de Cendra i la celebració de l’Enterrament. Segons el consistori, es preveu que fins el darrer dia festiu, passin per Sitges unes 300.000 persones.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut