Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

Els Bombers confien poder estabilitzar part de l’incendi “molt inestable” de Llançà en les properes hores

|

- Publicitat -

Els Bombers confien poder estabilitzar part de l’incendi de Llançà (Alt Empordà) en les properes hores. El cap d’intervenció del cos, Santi Lleonart, diu que el foc continua actiu i és “molt inestable”, perquè té un perímetre extens i la tramuntana pot crear focus secundaris no connectats. Els esforços es concentren a la part del cap, situat entre la Vall de la Santa Creu i la Selva de Mar. S’hi actua amb línies d’aigua, foc tècnic i també mitjans aeris. Hi ha desplegades més de 90 dotacions terrestres. Lleonart ha admès que l’altre foc que s’ha declarat a Vilafant (Alt Empordà) els ha complicat les tasques d’extinció, perquè ha obligat a redistribuir dotacions. Però també ha dit que aquest altre s’ha atacat “de forma directa i efectiva”.

La serra radial que hauria iniciat l’incendi agrícola de Vilafant, el 17 de juliol del 2021 (Horitzontal).

El govern espanyol envia quatre mitjans aeris més per ajudar a extingir l’incendi de Llançà

Publicitat

El govern espanyol envia quatre mitjans aeris més per ajudar a extingir l’incendi de Llançà. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) incorpora aquest dissabte un avió amfibi de gran capacitat des de Matacán (Salamanca), tres avions amfibi de capacitat mitjana des de Requena (València) i un helicòpter Kamov des de Las Minas (Guadalajara). Aquests quatre mitjans, amb una càrrega útil de 16.200 litres d’aigua, s’afegeixen als set que el ministeri ja tenia desplaçats sobre el terreny divendres. Fins al moment, la capacitat dels mitjans facilitats pel MITECO per combatre el foc és de més de 44.100 litres.

Els efectius treballen per extingir l’incendi des de divendres a les 15 hores, quan es va rebre la petició d’ajuda per part de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut