Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Elena dispara contra el PSC per ser “el principal garant que s’apliqui la llei mordassa amb mà de ferro”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha carregat contra comuns i PSC pel fet que no hagin derogat la ‘llei mordassa’ tot i haver-s’hi compromès a l’Estat i ha acusat els socialistes de ser precisament els “principals garants que s’apliqui amb mà de ferro”.

Publicitat

Elena ha respost així a una pregunta del diputat del PSC-Units Ramon Espadaler sobre l’anunci del conseller d’Interior a Catalunya Ràdio per deixar d’aplicar la ‘llei mordassa’ emparant-se en sentències europees. Espadaler ha demanat a Elena que “deixi de posar els funcionaris en la tessitura d’obeir el Govern o complir la llei”. Per la seva banda, el conseller ha insistit que simplement s’ha canviat el criteri a seguir per tal de “garantir l’exercici dels drets fonamentals”.

Segons Elena, es vol que l’aplicació de la llei de seguretat ciutadana garanteixi l’exercici de drets fonamentals. Per això a partir d’ara la policia catalana separarà la instrucció de l’aixecament d’actes, per exemple, i quan s’hagi d’aplicar una sanció en una mobilització s’adreçarà a la persona que hagi fet la infracció i no a l’organitzador de l’acte.

El conseller d’Interior ha remarcat que aquests criteris els ha avalat el gabinet jurídic de la Generalitat i els lletrats del Parlament. A més, ha subratllat que tant sentències del TEDH com del TC també van en aquesta línia. En aquest sentit, s’ha mostrat “sorprès” que el PSC “sigui el principal garant d’aplicar la ‘llei mordassa’ amb la màxima rigidesa i amb mà de ferro”. “Vostès deien que la llei era més pròpia de l’Hongria d’Orbán i no d’un règim democràtic, i ara demanen que siguem els que l’apliquem amb la màxima rigidesa”, ha retret.

Durant la sessió de control al Govern el diputat de Cs Matías Alonso també ha exigit a Elena que “no reinterpreti les sentències” i “no apliqui les lleis a la carta”. A més, ha acusat el conseller d’Interior de “soscavar l’autoritat dels agents”. Finalment, Elena li ha retret que siguin ells qui menystingui el cos i els ha acusat “d’anar contra els Mossos i les competències del Parlament”.

Et pot interessar  ERC, comuns i PSC reclamen que la Mesa de l’Eurocambra decideixi sobre l’ús del català “tan aviat com es pugui”
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió