Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El xat de militars colpistes reclamava a Trump que l’exèrcit dels EUA derroqués el Gobierno

Van compartir un enllaç amb aquesta delirant iniciativa en una plataforma que recull peticions adreçades a la Casa Blanca

Redacció 28/12/2020
El president sortint dels Estats Units, Donald Trump, capcot en la seva primera compareixença en vuit dies després de les eleccions, el 13 de novembre del 2020.

El diari Público continua traient suc al xat de WhatsApp de la IX Promoció d’Artilleria en la qual militars en actiu compartien missatges colpistes, d’extrema dreta i de suport als militars retirats que volien “afusellar” 26 milions de persones. La publicació explica que també van intercanviar-se un enllaç que proposava una delirant iniciativa: una petició de recollida de signatures per instar la Casa  Blanca a aconseguir el poder a Espanya, mitjançant l’exèrcit dels EUA, per fer caure el Gobierno i prendre el control de les Forces Armades i policials espanyoles. Tal iniciativa va aconseguir 5.000 adhesions a la plataforma de recollida de signatures per internet per formular peticions a la Casa Blanca, institució que respon si es recullen almenys 100.000 rúbriques en 30 dies. El títol de la iniciativa compartida en el xat de militars espanyols es titulava “Por la eliminación del Gobierno ilegal instalado en España”.

 

Captura del chat con la petición a la Casa Blanca para derrocar al Gobierno de España.