Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El xantatge del PSOE: Els Indults són la línia vermella de la taula de negociació

Illa confirma que la Taula de negociació està liquidada

Redacció 12/06/2021
Pla mitjà del cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, durant la presentació del seu 'govern a l'ombra' el 6 de juny de 2021. (Horitzontal)

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que els indults als líders independentistes poden obrir “un temps nou a Catalunya” que ha advertit que haurà de tenir “dues regles, un mètode i una línia vermella” que ha concretat en “el respecte a l’estat de dret”. En un acte per defensar l’ampliació de l’Aeroport del Prat amb diversos representants del municipalisme socialista Illa ha detallat que les regles hauran de ser “dir la veritat i no generar falses expectatives com una proposta d’amnistia o l’audeterminació que no es produiran”. “Caldrà buscar un punt de consens que situem en la millora de l’autogovern”, ha afegit. Pel que fa al “mètode”, ha parlat de “diàleg, negociació i pacte”.

Illa ha reiterat la seva negativa a avalar un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya. “Estem a favor que Catalunya voti un acord, estem en contra que voti una ruptura, per tant estem en contra d’un referèndum d’autodeterminació perquè és votar una ruptura”, ha assenyalat.

 

El dirigent socialista ha dit que vol que s’obri el “diàleg” tant a Catalunya com a Espanya. Considera que d’aquesta manera es podrà avançar vers un “procés de retrobament amb els mateixos catalans, els espanyols i els europeus”.

 

Pel que fa a l’oposició d’altres formacions polítiques de l’Estat als indults, Illa ha afirmat que és “un gest de magnanimitat, generositat i afirmació de l’estat de dret” per afavorir el “retrobament i la convivència amb una mirada al futur” i que “qui mira a curt termini i als interessos electorals s’equivoca i fa un pèssim servei”.