Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El web del Govern que compila els resultats electorals obvia els del 9-N i l’1-O

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha declinat argumentar el perquè d’aquesta deliberada exclusió

Redacció
Redacció 30/03/2021
Captura del web del Govern que recull l'històric de resultats electorals.

El web del Govern sobre processos electorals i que recull un històric de totes les cites amb les urnes des del 1976 obvia tant la consulta participativa del 9-N, celebrada el 2014, així com el referèndum sobre la independència de l’1-O del 2017. El compendi és exhaustiu i té publicades i obertes a consulta totes les dades de participació i els resultats de les diferents convocatòries electorals: eleccions al Parlament de Catalunya, a les Corts generals espanyoles, municipals, europees, i referèndums. Així s’hi poden trobar els resultats del referèndum del 1976 sobre la reforma política; el de la Constitució espanyola del 1978, el de l’Estatut del 1979; el de l’OTAN del 1986; el de la Constitució europea del 2005; i el de l’Estatut del 2006. No obstant això no s’hi inclouen, com dèiem, els resultats ni de la consulta del 9-N ni els del referèndum de l’1-O. Com si no haguessin existit.

LaRepública.cat ha consultat el perquè d’aquesta deliberada exclusió al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, responsable actualment dels processos electorals. La resposta ha estat que “no té res a dir-hi”.

Podeu accedir aquí al web: https://eleccions.gencat.cat/ca/resultats-electorals/#/