Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El TSJC no recusarà Barrientos del judici contra Borràs

|

- Publicitat -

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de recusació del seu president, Jesús María Barrientos, presentada per la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs.

Publicitat

Borràs va demanar la seva recusació en el judici per suposat fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, després que Barrientos ja fos apartat del judici contra l’antiga Mesa del Parlament. Com va al·legar Josep Costa, Borràs volia apartar Barrientos per la seva falta d’imparcialitat.

Per sorpresa de ningú, el mateix Barrientos va negar cap motiu per ser recusat. La sala considera que les manifestacions públiques de Barrientos contra el procés sobiranista les va fer com a representant del poder judicial a Catalunya, no com a magistrat que ha de jutjar un cas que no té vinculació directa amb la política. Tampoc veu motius de recusació pel fet que Barrientos hagi participat en moments previs de la instrucció del cas.

En la seva interlocutòria, el TSJC diu que la suposada persecució política de la qual Borràs diu ser víctima haurà de ser al·legada durant el judici, i que això no té vinculació directa amb la feina jurisdiccional de Barrientos. La decisió es pot recórrer.

Et pot interessar  VÍDEO | Cs aprofita el seu darrer alè per celebrar la retirada de l'escó a Borràs
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió