Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

El TSJC es renta les mans i ajorna el debat sobre el nou protocol per als desnonaments

El president del tribunal, Jesús M. Barrientos, considera “prudent” no avançar en la redacció d’un nou protocol tenint en compte que la normativa està en reforma i evolució constant

Avatar
Agències 20/10/2021
Una membre del Sindicat de Llogaters fent una crida a la mobilització per aturar un desnonament a l'Hospitalet de Llobregat. Imatge del 14 de gener del 2021

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) esquiva el debat sobre la redacció d’un nou protocol en matèria de desnonaments i aposta així per continuar aplicant les normes vigents.

El 21 de gener es va reunir per primera vegada la Comissió de seguiment del protocol de diligències de llançament dels partits judicials de Catalunya. D’aquella trobada telemàtica es va concloure que s’actualitzaria el protocol integrant els departaments d’Interior, Territori i Sostenibilitat i la direcció general d’Afers Socials. També es va acordar potenciar la cooperació institucional perquè la informació arribi amb més facilitat tant als Mossos d’Esquadra com als serveis socials.

Ara, el TSJC considera que redactar un nou text no té sentit, perquè la legislació positiva ha recollit “en gran mesura” les actuacions que es van establir com a objectius en aquell moment. El president del Suprem veu més prudent no avançar en la redacció d’un nou protocol “tenint en compte que la normativa està en reforma i evolució constant”.

Aragonès diu que la pilota està a la teulada del TSJC

En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, el diputat de la CUP Pau Juvillà ha explicat que han sabut a través d’una missiva que el col·legi d’advocats ha enviat als col·legiats, la decisió del TSJC. I ha preguntat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, què pensa fer davant d’aquesta situació. En el seu torn de rèplica, Aragonès ha dit que els tribunals de justícia són els que executen els protocols i que, per tant, “la pilota” està a la teulada del TSJC. En aquest sentit, ha apel·lat a la “responsabilitat i sensibilitat” per tal de millorar el protocol.