Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El TSJC contra Núñez i Navarro: l’altell de la Rotonda s’haurà d’enderrocar

La sentència declara nul el Pla de millora fet per l’Ajuntment a l’antic hotel de la plaça Kennedy

|

- Publicitat -

Deu anys de lluita veïnal han arribat a bon port. El Tribunal de Justícia Superior de Catalunya ha declarat nul de Pla de Millora Urbana que va aprovar l’Ajuntament per a la reforma de l’antic Hotel modernista de la plaça J.F. Kennedy de Barcelona. El Tribunal ha ordenat l’enderrocament de les obres fetes sota aquest pla alhora que ha revocat la llicencia d’obres atorgada a Núñez i Navarro el 2011. Segons ha informat TOT Barcelona.

Publicitat

El 1999 la promotora Núñez i Navarro va comprar l’edifici i en va plantejar una reforma que suposava l’enderroc del 80% de l’antic hotel. Els veïns de la zona s’hi van oposar amb la plataforma ‘Salvem la Rotonda’. L’empresa immobiliària va tirar endavant les obres, envoltades en tot moment de polèmica fins a finalitzar-les el 2016. La plataforma crítica, va perseguir judicialment a Núñez i Navarro, per tal de demostrar la invalidesa del acords amb l’Ajuntament i la no preservació del patrimoni amb les obres proposades. Amb el triomf dels veïns als tribunals, la part més visible que haurà de ser enderrocada ara és l’altell que s’hi havia construït, símbol de la lluita contra la promotora immobiliària.

La Torre Andreu coneguda popularment com La Rotonda va ser un pròsper hotel de principis del segle XX, caigut en decadència a partir de l’últim terç del segle XX. En concret el 1975 va estar a punt de ser enderrocat, només la pressió veïnal ho va poder aturar i va ser declarat un monument historicoartístic de Barcelona. Construït per Adolf Ruiz i Casamitjana i ampliat per Enric Sagnier. Actualment està considerat un Bé Cultural d’Interès Local i un exemple del modernisme de la Barcelona burgesa de principis del segle XX.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió