Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

El TSJC avala el racisme de dos diputats de Vox i arxiva provisionalment la causa

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fa mans i mànigues per arxivar els casos quan no persegueixen el català o l’independentisme. Així doncs, avui s’ha conegut l’arxivament provisional de la causa oberta contra dos diputats de Vox per un delicte d’odi en la campanya electoral municipal del 2011 a Reus.

Publicitat

El magistrat considera que l’associació Watani, l’única acusació no ha concretat prou els indicis contra els diputats Joan Garriga i Mónica Lora, i considera que no pot continuar amb el procediment. La resta d’encausats, 11 membres més de l’antiga Plataforma per Catalunya (PxC), seguiran amb el procediment obert al jutjat de Reus.

L’associació cultural musulmana ACCD Watani va denunciar per un delicte d’odi 13 membres de PxC per difondre publicitat electoral amb missatges contra els immigrants. Entre els denunciats hi havia els candidats del partit a la ciutat i membres de la direcció del partit a Catalunya, entre els quals s’hi inclouen Garriga i Lora. Un cop tots dos van esdevenir diputats al Parlament, el jutjat de Reus va preguntar al TSJC si la causa l’havia d’assumir l’alt tribunal català.

En la seva dura interlocutòria, el magistrat critica el jutjat de Reus i l’associació musulmana per no concretar en els seus escrits la participació concreta de cada investigat. Per això, com que no pot establir una “connexió inescindible” entre l’actuació concreta de cada investigat, el TSJC només es queda la part que afecta Garriga i Lora. Sobre ells dos, com que ni l’escrit d’acusació ni la interlocutòria d’obertura de judici oral del jutjat de Reus concreten més, el magistrat estableix que no se’ls pot jutjar i, per tant, arxiva provisionalment la causa contra ells dos.

Et pot interessar  Ignacio Garriga, investigat pel Parlament davant les sospites que va infringir el codi de conducta
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió