Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El ‘trifachito’ contra els drets LGTBI: de la hipocresia del PP i Cs a l’homofòbia descarada de Vox

El món sencer celebra avui el Dia Internacional de l’Orgull, una jornada de reivindicació que (anualment) els partits volen aprofitar per a treure rèdit polític

Redacció
Redacció 28/06/2019
Manifestació del Pride BCN 2018

El món sencer celebra avui el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, una jornada de reivindicació que (anualment) els partits volen aprofitar per a treure rèdit polític. I, dos dels casos més escandalosos a l’Estat espanyol són el de PP i Cs, que aquest dia de l’any es converteixen en els màxims defensors dels drets i llibertats del col·lectiu: canvien la seva imatge a les xarxes, fan declaracions, acudeixen a actes… Però, i la resta de dies?

El Partit Popular compta amb una llarga llista de perles -per dir-ho d’alguna manera- en contra del col·lectiu LGTBI pronunciades per veus tan importants al partit com Mariano Rajoy que, el 2005, va dir que “el matrimonio siempre ha sido una institución entre un hombre y una mujer”; Ana Botella, afirmant (el 2003) que “la adopción de hijos por homosexuales no es una cuestión moral, sino científica y hay que proteger al menor” o José María Aznar assegurant (2006) que “la unión entre homosexuales no puede ser llamada matrimonio porque esto ofende a la población”. Però que ningú es pensi que això es cosa del passat, perquè l’exministre Jorge Fernández Díaz va dir el 2013 que “el matrimonio homosexual no debe tener la misma protección por parte de los poderes públicos porque no garantiza la pervivencia de la especie” i Jaime Mayor Oreja (exeurodiputat i exministre d’Aznar) es va referir recentment als homosexuals com malalts en un programa de televisió.

I amb Ciudadanos passa exactament el mateix. Des que el seu líder fos durament criticat el 2006 per dir a ‘Dos manzanas‘ que “llamar matrimonio a una unión homosexual genera tensiones innecesarias y perfectamente evitables en la sociedad”, Albert Rivera ha intentat mostrar la seva cara més tolerant amb el moviment, però se li ha acabat veient el llautó amb els seus pactes amb Vox, un partit obertament homòfob.

De fet, la formació ultradretana ha aprofitat la celebració de l’Orgull per a dur a terme una croada contra el col·lectiu i els seus drets allà on les darreres eleccions generals i municipals li han atorgat algun poder. Però no només en la cúpula de la formació de Santiago Abascal s’ha posat de manifest la descarada homofòbia de Vox: darrerament, s’ha fet viral un vídeo on es retrata la intolerància dels seus votants en aquest sentit i un altre on un afiliat homosexual del partit afirma que el col·lectiu LGTBI “lo único que hace es general odio” i que no hi ha diferències entre “la bandera del orgullo gay y la bandera soviética”.