Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

El Tribunal General de la UE rebutja les mesures cautelars per Puigdemont i Comín

Els advocats dels líders independentistes a l’exili poden presentar un recurs davant el Tribunal de Justícia de Luxemburg

Redacció
Redacció 01/07/2019
Sessió de treball al Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea / EU

El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat les mesures cautelars demanades per les defenses de Carles Puigdemont i Toni Comín per poder exercir com a eurodiputats. La petició, formulada en les darreres hores, s’havia fet per poder assistir a Estrasburg, dimarts al matí, amb totes les garanties legals a la sessió de constitució del Parlament Europeu.

L’advocat del president i el conseller legítim de Salut, Gonzalo Boye, ha anunciat que presentarà un recurs sobre aquesta decisió davant el Tribunal Superior de Justícia de Luxemburg, un tràmit que amb tota probabilitat s’allargarà uns mesos. A hores d’ara es desconeix si aquest nou moviment de la justícia europea influirà en la decisió de Puigdemont i Comín de viatjar a França, amb el risc que l’estat espanyol activi una nova euroordre.

 

Per la seva banda, Puigdemont ha expressat la seva confiança a què una instància superior li doni la raó. “Continuem! Era molt difícil que s’admetés a tràmit i encara més que es concedissin cautelars”, ha expressat el president del Govern a l’exili. En aquest sentit, Carles Puigdemont es mostra “preparat” per la batalla jurídica dels pròxims mesos.