Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El Ton, el català viral a TikTok pels seus suculents esmorzars i entrepans XXL

El seu perfil acumula gairebé 15.000 m’agrada, i alguns dels seus vídeos sumen més de 50.000 reproduccions

Maria Garcia 17/11/2022
Foto: Planta Baixa / TV3

Els usuaris de TikTok al·lucinen amb el perfil d’Antoniu Junyent Pui, un pagès català original de Manresa que cada dia comparteix la seva rutina matutina, o morning routine, com en diuen a la plataforma social, ensenyant els suculents esmorzars i entrepans XXL que cada matí es menja.

Els vídeos de l’Antoniu, conegut com a Ton, s’han fet virals a TikTok, i és que els seus esmorzars de forquilla no deixen ningú indiferent. Tal com ha explicat a RAC1, cada tarda en Ton va a comprar els ingredients necessaris per, l’endemà, cruspir-se un bon entrepà de mida gegant banyat en oli, unes torrades de pagès amb tomàquet, rovellons, ventre de porc, cabrit a la brasa… sovint acompanyats d’un xarrup d’alguna beguda alcohòlica. El seu entrepà preferit, el de ventre de porc

En una recent entrevista al Planta Baixa de TV3, en Ton també conta com va decidir unir-se a TikTok i, sense pretendre-ho, convertir-se en tiktoker. Segon explica, primer sorprenia els amics i clients d’un bar de Manresa amb els seus esmorzars, fins al punt que uns amics seus van proporsar-li compartir els esmorzars a TikTok. Ells van descarregar-li l’aplicació un any enrere, i si bé al principi no sabia fer-la anar bé, ara ja sap editar-se els vídeos i n’és tot un expert. El seu perfil acumula gairebé 15.000 m’agrada, i alguns dels seus vídeos sumen més de 50.000 reproduccions.

@antoniujunyentpui♬ sonido original – ton