El Teatro Real fa honor a la tradició monàrquica i demana treballadors gratis

Les entrades per l’opera 'Idomeneo, re di Creta' es venen a 300 euros

Teatro Real / Wikipedia

Tal com denúncia la secció sindical de la CGT del Teatro Real de Madrid, el centre vol la participació de més de 100 figurants de manera gratuïta per l’òpera Idomeneo, re di Creta. Tal com informa El Salto. La representació està causant una forta polèmica en el món teatral, ja que l’obra està patrocinada pel Banco Santander i les entrades poden arribar a costar fins a 300 euros.

La Unión de Actores y Actrices s’ha afegit a la CGT per denunciar l’estalvi que suposarà al teatre no pagar els salaris corresponents. Segons el conveni són 42,29 euros per assaig i 62,10 per representació. Un total de 132.012 euros que no es pagaran i 49.505 euros que es deixaran d’ingressar a la seguretat social. L’Unión ha iniciat els tràmits per demanar una inspecció de treball, ja que diu que s’han substituït il·legalment els treballadors.

La Fundación del Teatro Real s’ha defensat dient que és un contracte de voluntariat, per participar en la representació de forma voluntària. Així i tot el voluntari s’havia de comprometre a assistir a totes les obres i els assajos.

La secció de la CGT recorda que el 2016 el Teatro Real ja va demanar un voluntari amb coneixements d’ofimàtica per tal de treballar amb les xarxes socials cada dia, sense evidentment cobrar.

 

Et pot interessar  Collboni es reuneix amb Felipe VI per fer de Barcelona una ciutat monàrquica

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí