Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

El Teatre Apolo fa fora a Ricard Reguant per nepotisme i corrupció

La direcció del Teatre Apolo ha comunicat aquest dimecres que acomiada Ricard Reguant de la direcció artística i l’acusa de nepotisme. Segons un comunicat enviat als mitjans, els cinc espectacles […]

Agències 12/12/2018
Ricard Reguant el 2017 / ACN

La direcció del Teatre Apolo ha comunicat aquest dimecres que acomiada Ricard Reguant de la direcció artística i l’acusa de nepotisme. Segons un comunicat enviat als mitjans, els cinc espectacles que ha programat han estat un “fracàs de crítica i taquilla” i entre els textos seleccionats hi tenia “interès en la seva explotació” pel cobrament de drets d’autor. Alhora, contractava “de manera sistemàtica”, segons la direcció, autors, actors, lletristes i músics de la seva família. Concretament, sobre l’obra Dignitat, ha tingut una mitjana d’espectadors d’entre 10 i 30 persones en un teatre amb aforament proper al miler. Per tot això, el teatre iniciarà un procés judicial per exigir a Reguant 500.000 euros pels “prejudicis causats”.

Pels responsables del Teatre Apolo, Reguant ha comportat un “impacte negatiu” en la societat i la imatge i recorda que els socis de l’empresa propietària van haver d’invertir a fons perdut fins avui prop de tres milions d’euros. “Un despropòsit econòmic i d’imatge de proporcions inassumibles”, recullen en el comunicat.

Reguant va ser nomenat al càrrec l’octubre de l’any passat i va fixar-se com a objectius apostar per les produccions pròpies i l’estrena d’obres d’èxit mundial.