Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El TC espanyol permet que VOX vagi a les escoles de les Balears a controlar què s’hi fa

A les Illes, el paper de C’s el fa VOX que acusa l’escola “d’adoctrinar”

Redacció 21/03/2021
Jorge Campos, líder de Vox a les illes, al costar del seu cap de files estatal, Santiago Abascal

En una informació recollida del Diari de Balears, el Tribunal Constitucional espanyol ha obert les portes a la possibilitat que els activistes neofeixistes de Vox puguin entrar als centres escolars en hores lectives. El Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara de Vox pels dos acords de la Mesa del Parlament que varen impedir la visita dels membres d’aquesta formació a les escoles, tal com havien sol·licitat a la Conselleria d’Educació. El partit presidit a les Balears per Jorge Campos pretén visitar les escoles a les que acusen d’«adoctrinar» els estudiants.

El TC espanyol ha admès el recurs de Vox i dóna un termini de deu dies al president del Parlament balear, Vicenç Thomàs, per remetre la documentació dels acords de la Mesa del Parlament en els quals es deneguen les visites.
Campos ha declarat aquest divendres que és «molt trist» que per primera vegada s’hagi de dur al Constitucional la Mesa del Parlament per una possible vulneració dels drets dels diputats. El 4 de setembre de 2019 Vox va sol·licitar visitar 52 centres educatius de Balears: 40 a Mallorca, 8 a Eivissa, 3 a Menorca i 1 a Formentera.