Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El Supremo tomba els recursos de PP, Vox i Cs contra els indults als líders independentistes

Jordi Turull ha recordat que els indults “són revisables, parcials i condicionats”, a diferència del seu compromís amb el mandat de l’1-O

Agències 20/01/2022
Pla general dels presos sortint de Lledoners amb un domàs a les mans. Imatge del 23 de juny del 2021. Autor: Nia Escolà

El Tribunal Supremo ha rebutjat tots els recursos presentats contra els indults concedits per l’executiu espanyol als líders independentistes condemnats per la causa de l’1-O. La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa ha decidit per majoria estimar les al·legacions prèvies formulades per l’Advocacia de l’Estat i conclou que “en tots i cadascun dels recursos interposats” hi ha “manca de legitimació activa”.

Així doncs, membres de PP, Vox i Cs han vist frustrats els recursos, perquè el tribunal ha descartat la seva legitimació. La sala contenciosa-administrativa tampoc no accepta la de l’associació Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén ni de Convivència Cívica Catalana.

Com bé ha recordat, Jordi Turull, els indults “són revisables, parcials i condicionats”, és a dir, poden ser anul·lats si el tribunal ho considera. “El meu compromis actiu per cuminar el que vam votar i guanyar l’1 -O, ni es revisable, ni es parcial, ni es condicionat”, ha assegurat en una piulada.