Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El Suprem rebutja suspendre l’acord de la JEC que retira l’escó de Laura Borràs al Parlament

L'alt tribunal també afirma que està en disposició de resoldre sobre el fons de la qüestió "en un termini raonable"

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem ha rebutjat la suspensió cautelar de l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) del 3 de maig que deixa sense efecte la credencial de diputada de Laura Borràs al Parlament. L’alt tribunal ja va denegar la suspensió cautelaríssima del mateix acord sol·licitada per Borràs i va decidir tramitar-lo com un incident de suspensió ordinari i no urgent, i ara també ha descartat la suspensió per aquesta via. La sala contenciosa-administrativa del Suprem no veu raons que justifiquin paralitzar la retirada de l’acta fins que es resolgui el fons de la qüestió perquè no creu que impliqui un dany irreparable. El Suprem defensa, a més, que ha de prevaldre l’aplicació de la llei electoral sobre les causes d’inelegibilitat sobrevinguda.

Publicitat

L’alt tribunal també afirma que està en disposició de resoldre sobre el fons de la qüestió “en un termini raonable”. El Suprem ja va rebutjar els recursos de Quim Torra i Pau Juvillà, a qui la JEC va retirar també l’acta de diputats amb el mateix argument que a Borràs i sense sentència ferma.

“En aquest moment, més aviat, l’aparença de bon dret es torna contrària a la suspensió, sense que prejutgem el fons de l’afer. A més, com recorda el ministeri fiscal, la mateixa LOREG fa tal ponderació de l’interès general afectat a conseqüència de la condemna penal d’un representant parlamentari”, diu la interlocutòria.

Et pot interessar  Turull diu que la protesta de “l’Espanya negra” a Madrid “ni condicionarà ni espantarà” a JxCat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió