Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El Suprem rebutja el recurs de Pau Juvillà contra la JEC per la retirada del seu escó

Juvillà recorrerà la sentència, en considerar-la una mostra més de la "persecució a l'independentisme"

|

- Publicitat -

La injustícia espanyola, a través del Tribunal Suprem, ha rebutjat el recurs contenciós presentat per l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà contra els acords de la Junta Electoral Central (JEC) que van declarar la inelegibilitat sobrevinguda i van retirar-li l’acta de diputat, arran de la sentència del TSJC contra el diputat cupaire que el declarava culpable d’un delicte de desobediència per no retirar uns llaços grocs quan era regidor de la Paeria de Lleida.

Publicitat

Juvillà sol·licitava que s’anul·lés la decisió de la JEC “per haver segrestat la sobirania al Parlament” i “per haver-lo declarat inelegible en ple exercici sense donar-li tràmit d’audiència i mentre el Suprem encara no havia desestimat les cautelars”, i ara recorrerà la sentència, en considerar-la una mostra més de la “persecució a l’independentisme”.

El Suprem, com no podia ser d’altra manera, es remet a tot allò que ja s’ha dit per “rebutjar la nul·litat dels acords de la JEC” i, pel que fa a la “pretesa lesió de drets fonamentals” considera que ha de ser rebutjada “en la línia del que argumenta d’advocacia de l’Estat”. “Ja s’ha declarat reiteradament que l’aplicació del que disposa la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) té un efecte automàtic per al condemnat penalment”, assenyala el tribunal, segons recull l’ACN. “A més, el recurrent no concreta quina va ser la concreta indefensió material i real per l’omissió del pretès tràmit d’audiència en un procediment de la naturalesa esmentada”, afegeix.

A ulls de Juvillà, aquesta sentència consolida “la persecució de l’independentisme”. Davant aquests fets, i en resposta a la decisió del Suprem, la seva defensa presentarà un nou recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) en els propers 20 dies.

Et pot interessar  El Parlament demana al Suprem que no retiri l'escó a Borràs fins que resolgui la qüestió
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió