Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Sinn Féin promet que si governa Irlanda estarà disposat a reconèixer una Catalunya independent

La líder del partit dona suport a Aragonès per pactar un referèndum: “Els catalans han de poder decidir”.

Redacció 24/02/2023
La presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una roda de premsa conjunta Data de publicació: divendres 24 de febrer del 2023, 15:28 Localització: Dublín Autor: Oriol Bosch

El Sinn Féin ha promès que si governa Irlanda estarà disposat a reconèixer una Catalunya independent “si així ho decideixen els catalans” i, tal cas, ha defensat que “hauria de formar part de la Unió Europea”. “Sóc una demòcrata, qualsevol decisió que prenguin la respectaré”, ha dit la líder del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, després de reunir-se a Dublín amb el president del Govern, Pere Aragonès.

Ara bé, la cap de l’oposició a Irlanda creu que els esforços s’haurien de centrar ara a acordar “com els catalans” decideixen sobre el seu futur. En aquest sentit, ha donat suport a Aragonès i ha defensat que un referèndum és la manera més “democràtica, justa i sensata” per mantenir “la cohesió social”. “D’una manera o una altra, els catalans han de poder decidir”, ha insistit per defensar del dret a l’autodeterminació de Catalunya.