Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

El Sindicat d’Habitatge del Raval denuncia davant d’Interior la detenció “racista” d’un membre de l’entitat

|

- Publicitat -

El Sindicat d’Habitatge del Raval ha denunciat aquest dijous davant del Departament d’Interior, a Barcelona, la detenció “racista” d’un membre de l’entitat. Segons l’SHR, aquest matí la policia ha fet una “identificació per perfil racial” del company i després se l’ha endut detingut per “fer-lo declarar en relació amb un desnonament il·legal” el maig passat.

Publicitat

L’entitat ha lamentat que la detenció “combina el racisme policial i estructural amb l’increment de les pràctiques repressives de la Generalitat”. En aquest sentit ha recordat que ahir mateix els col·lectius en defensa de l’habitatge explicaven que acumulen 364 multes per valor de més de 200.000 euros des del 2019.

“Aquesta onada repressiva no només és en base a centenars de multes sinó que els últims mesos hem viscut desenes de detencions d’activistes de tot el territori i múltiples causes penals obertes”, afirma l’entitat en un comunicat.

“No només parlem de l’aplicació de la Llei Mordassa, sinó d’identificacions sistemàtiques” als
activistes, “desenes de detencions i causes penals obertes”, “càrregues i brutalitat policial”, seguiments “il·legals” o “intimidació amb armes de foc” als desnonaments, afegeix.

“Ens trobem davant d’un govern que s’autoanomena d’esquerres i que diu protegir el dret a l’habitatge per un cantó, mentre per l’altre aplica la llei mordassa i reprimeix cada cop més durament un moviment organitzat que defensa el dret a sostre”, clou.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut