Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Sindicat d’Habitatge del Raval denuncia davant d’Interior la detenció “racista” d’un membre de l’entitat

Els col·lectius en defensa de l’habitatge acumulen 364 multes per valor de més de 200.000 euros des del 2019

Agències 14/10/2021
Imatge del Sindicat Habitatge del Raval en un acte de protesta

El Sindicat d’Habitatge del Raval ha denunciat aquest dijous davant del Departament d’Interior, a Barcelona, la detenció “racista” d’un membre de l’entitat. Segons l’SHR, aquest matí la policia ha fet una “identificació per perfil racial” del company i després se l’ha endut detingut per “fer-lo declarar en relació amb un desnonament il·legal” el maig passat.

L’entitat ha lamentat que la detenció “combina el racisme policial i estructural amb l’increment de les pràctiques repressives de la Generalitat”. En aquest sentit ha recordat que ahir mateix els col·lectius en defensa de l’habitatge explicaven que acumulen 364 multes per valor de més de 200.000 euros des del 2019.

“Aquesta onada repressiva no només és en base a centenars de multes sinó que els últims mesos hem viscut desenes de detencions d’activistes de tot el territori i múltiples causes penals obertes”, afirma l’entitat en un comunicat.

“No només parlem de l’aplicació de la Llei Mordassa, sinó d’identificacions sistemàtiques” als
activistes, “desenes de detencions i causes penals obertes”, “càrregues i brutalitat policial”, seguiments “il·legals” o “intimidació amb armes de foc” als desnonaments, afegeix.

“Ens trobem davant d’un govern que s’autoanomena d’esquerres i que diu protegir el dret a l’habitatge per un cantó, mentre per l’altre aplica la llei mordassa i reprimeix cada cop més durament un moviment organitzat que defensa el dret a sostre”, clou.