Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

[Vídeo] El silenci de ‘La Vanguardia’ sobre l’escàndol dels contactes del CNI amb l’imam de Ripoll

La periodista Mayka Navarro en parla

Redacció
Redacció 17/07/2019
La periodista de 'La Vanguardia', Mayka Navarro, a TV3

El silenci sobre la informació publicada pel diari ‘Público’ en relació als contactes entre el CNI i el cap del grup gihadista que va cometre els atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils el 17 d’agost del 2017, Abdelbaki es-Satti, fins poc abans dels atacs ha estat silenciada a la majoria de premsa espanyola. Però aquesta no ha estat l’única, ja que ‘La Vanguardia’ (un dels mitjans que rep més subvencions de la Generalitat de Catalunya) tampoc s’ha fet ressò.

Una decisió que ha comentat la periodista Mayka Navarro al programa ‘Els Matins’ de TV3, on ha dit que -tot i que no posa en dubte la feina del periodista Enrique Bayo, que ha publicat les informacions- des del diari del Grup Godó “contrasten allò que altres publiquen abans de publicar-ho”. “No estem mirant cap a una altra banda, estem intentant confirmar-ho”, ha assegurat per apuntar que “jo fins ara no he vist cap document que acrediti allò que s’afirma amb tanta contundència (però amb interpretacions)”. I és que, segons Navarro, per acusar el CNI cal “tenir-ho documentat o no es publica” i “en aquests moments, a ‘La Vanguardia’ no ho tenim documentat i confirmat”. Pel que fa a l’avenç de ‘Público’ sobre noves informacions, la periodista ha dit que “a mesura que les vagi traient, anirem treballant igualment”.

 

En el mateix sentit es va expressar el director de ‘ElDiario.es’, Ignacio Escolar, a RAC1: “La informació que publica Público és molt interessant perquè s’hi veu el mètode, però es veu també que el CNI intentava connectar amb aquest senyor i l’imam no li responia. No és igual que aquest imam fos un confident actiu del CNI que el fet que el CNI li llancés l’ham i l’imam no respongués. I la dada que el registre de l’imam al CNI es va esborrar encara s’ha de demostrar. Segur que en Carlos Enrique Bayo ho té molt lligat, però ara dóna un titular que no està confirmat, amb la informació que presenta. Público diu que donarà més informació demà i demà passat, quan ho vegi, ho valoraré, i si és com diu Bayo, i entenc que serà així, em semblarà gravíssim. Però de moment tenim la prova que el CNI va intentar contactar-hi mitjançant el protocol de la bústia morta, i això és la confirmació d’una cosa que ja sabíem”, va dir.

D’altra banda, és interessant el que ha dit el mateix Enrique Bayo a TV3 pel que fa al silenci mediàtic de les capçaleres espanyoles en relació a les informacions que ha publicat.

Relacionats