Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El signant del manifest de Revista Mirall per la República que ha guanyat l’Ondas

Oriol Pla (Barcelona, 1993) s’ha distingit per ser un dels millors actors catalans del moment. La seva trajectòria teatral ha estat acompanyada d’un èxit considerable de crítica i públic. Avui […]

Redacció 17/10/2018
Diana Colominas

Oriol Pla (Barcelona, 1993) s’ha distingit per ser un dels millors actors catalans del moment. La seva trajectòria teatral ha estat acompanyada d’un èxit considerable de crítica i públic. Avui s’ha fet amb l’Ondas com a millor actor per la seva actuació a El dia de mañana. Sèrie produïda per Movistar on interpreta un cerca vides sense més ofici que l’engany per obrir-se pas per la complicada escala social de Catalunya. La sèrie, ja gran èxit de crítica en el seu moment, explora les contradiccions de la Transició de la mà de diferents personatges icònics del moment.

L’actor català ja va debutar a la pantalla gran amb Un mundo numerico el 2007, i el 2017 va interpretar en Soleràs en una de les millors actuacions del cinema català. En l’àmbit teatral el 2016 va triumfar amb el seu Ragazzo. Una obra que reivindicava la mort de Carlo Giuliani, mort per la policia italina en les protestes a Genova del 2001 contra el G-8. El compromís d’Oriol Pla amb les causes polítiques s’ha pogut veure dins i fora dels escenaris, com per exemple amb la rúbrica en el manifest de la Revista Mirall, l’octubre passat, en pros de la República catalana.