Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024
Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024

El SEPC torna a les aules per traslladar ”la ràbia i la frustració” als centres educatius

|

Subscriu-te al canal de WhatsApp

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha desconvocat la vaga indefinida a les universitats perquè considera que han acomplert els objectius en aconseguir l’avaluació única que ha permès mantenir setmanes de mobilitzacions. Per això, fan una lectura positiva de l’aturada malgrat que reconeixen que no ha tingut el seguiment d’una vaga ”tòpica i típica”. Així ho ha dit en roda de premsa la portaveu de l’organització, Bel Olivé , que ha assegurat que la voluntat del sindicat és traslladar ”la ràbia i la frustració” de les mobilitzacions als centres educatius i evitar que les universitats quedin ”aïllades” i ”equidistants” en un context ”d’excepcionalitat”.

Publicitat

Per Olivé, durant el darrer mes les mobilitzacions han estat espontànies però creu que n’ha de sortir ”organització”. A banda, lamenten que amb la vaga indefinida les universitats restin ”aïllades” de l’excepcionalitat i per això volen tornar als centres, per traslladar que ”no hi ha normalitat” que no s’està en un ”estat suposadament democràtic” i que les sentències poden suposar un ”precedent” en obrir la porta a condemnar ”moltes coses per sedició”.

SEPC creu que fins ara s’havia viscut un moment ”de caos, de sortir i inundar els carrers” i que en canvi, un mes després de les sentències, el moment polític és diferent i cal organització. En aquest sentit, no descarten noves mobilitzacions del moviment estudiantil però aposten també perquè els estudiants se sumin a les convocatòries d’arreu, de barris i pobles”, per ”estendre el conflicte allà on toqui” i ”desbordar” les forces de seguretat.

Publicitat

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut