Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El SEPC torna a les aules per traslladar ”la ràbia i la frustració” als centres educatius

El sindicat creu que la vaga indefinida ha acomplert el seu objectiu malgrat no tenir el seguiment d’una aturada ”tòpica i típica”

Agències 18/11/2019
Pla obert dels estudiants que formen part de la caputxinada penjant una pancarta a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona el 18 de gener de 2019 (Horitzontal)

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha desconvocat la vaga indefinida a les universitats perquè considera que han acomplert els objectius en aconseguir l’avaluació única que ha permès mantenir setmanes de mobilitzacions. Per això, fan una lectura positiva de l’aturada malgrat que reconeixen que no ha tingut el seguiment d’una vaga ”tòpica i típica”. Així ho ha dit en roda de premsa la portaveu de l’organització, Bel Olivé , que ha assegurat que la voluntat del sindicat és traslladar ”la ràbia i la frustració” de les mobilitzacions als centres educatius i evitar que les universitats quedin ”aïllades” i ”equidistants” en un context ”d’excepcionalitat”.

Per Olivé, durant el darrer mes les mobilitzacions han estat espontànies però creu que n’ha de sortir ”organització”. A banda, lamenten que amb la vaga indefinida les universitats restin ”aïllades” de l’excepcionalitat i per això volen tornar als centres, per traslladar que ”no hi ha normalitat” que no s’està en un ”estat suposadament democràtic” i que les sentències poden suposar un ”precedent” en obrir la porta a condemnar ”moltes coses per sedició”.

SEPC creu que fins ara s’havia viscut un moment ”de caos, de sortir i inundar els carrers” i que en canvi, un mes després de les sentències, el moment polític és diferent i cal organització. En aquest sentit, no descarten noves mobilitzacions del moviment estudiantil però aposten també perquè els estudiants se sumin a les convocatòries d’arreu, de barris i pobles”, per ”estendre el conflicte allà on toqui” i ”desbordar” les forces de seguretat.