Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El registre de marques dona la raó a l’empresa que va denunciar Cs per plagiar el logo

Sovint s’ha parlat que Ciudadanos és la marca blanca del PP. Doncs resulta que no només l’estil i les formes dels d’Albert Rivera no són prou genuïnes sinó que també […]

Gerard Sesé 06/08/2018

Sovint s’ha parlat que Ciudadanos és la marca blanca del PP. Doncs resulta que no només l’estil i les formes dels d’Albert Rivera no són prou genuïnes sinó que també la seva imatge corporativa és un plagi.

Ja ho va explicar directe!cat en aquesta notícia fa mesos. Ara, l’empresa afectada, Comuniza, ha emès un tercer comunicat on explica com està la situació pel litigi de la imatge.

Tot va començar quan el 29 de gener de 2017 el partit polític Ciutadans renovava la seva identitat institucional completa que resultava ser calcada a la de l’empresa catalana de comunicació Comuniza. Segons expliquen, l’empresa tenia un registre previ de la marca a l’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM), fet que els permet un dret exclusiu a utilitzar-la per un termini de 10 anys, renovable indefinidament en períodes de deu anys.

El comunicat explica que l’OEPM ha denegat el registre a Cs de totes les cinc sol·licituds de registre i que les ha donat la raó dues vegades: en primera instància així com en fase de recurs d’alçada. L’OEPM destaca en la seva segona resolució un “alt risc d’associació del distintiu” i destaca que la convivència de la identitat de Comuniza amb la sol·licitud de Ciutadans “generaria un evident risc de confusió (associació) per als consumidors”.

Ara, Comuniza explica que Ciudadanos ha decidit interposar una demanda a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i això implica que la controvèrsia es circumscriu ara a Ciutadans i l’OEPM.

L’empresa té clar que necessita calma i paciència perquè el procés pot durar anys i assegura que Ciudadanos “està emprant totes les vies legals per allargar aquest procés i, per tant, l’ús de la seva identitat visual”.