Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El raper Elgio lluitarà per aconseguir la seva absolució

El raper considera que els correus dels jutges que s'han fet públics evidencien que la justícia espanyola és "feixista" i que persegueix les "idees dels que volen transformar la societat"

|

- Publicitat -

El raper sabadellenc Elgio celebra que l’Audiència Nacional hagi decidit reduir la seva condemna de dos anys i un dia a sis mesos i un dia de presó després que la seva defensa presentés un recurs a la sala d’apel·lació d’aquets tribunal. “És una petita victòria que evidencia que els actes, les xerrades i la campanya que hem fet han funcionat perquè hem fet prou pressió sobre l’Estat”, ha valorat. Amb tot, ha advertit que seguirà lluitant per aconseguir la seva absolució perquè el fet que existeixi una pena demostra que “es segueix violant la llibertat d’expressió”. També ha criticat els correus dels jutges del sistema judicial espanyol que s’han fet públics aquest dijous i ha indicat que demostren que la repressió que es viu a l’Estat es deu a una “justícia feixista” que “no jutja delictes sinó que persegueix les idees transformadores dels que volen canviar la societat”.

Publicitat

El jove raper de Sabadell, Elgio, no ha amagat la seva satisfacció en la roda de premsa que s’ha celebrat aquest dijous davant l’Ajuntament de la capital vallesana. El cantant assegura que es troba davant una “petita victòria” però considera que “la lluita no acaba aquí”.

Elgio assegura que el fet que existeixi una condemna com la seva mostra que a l’Estat espanyol se segueix “violant la llibertat d’expressió” i alerta que seguirà lluitant per l’absolució. “Entenem que amb això tindrem justícia”, indica.

En aquest sentit assegura que està disposat a presentar “tots els recursos que calgui” i fins hi tot elevar el seu cas al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

En la seva intervenció el raper també ha recordat que a l’Estat hi ha més “represaliats” per fer sentir la seva veu. En aquets sentit ha recordat noms com el de Pablo Hasel, Tamara Carrasco, Valtonyc, Carme Forcadell, els joves d’Altsasu o Ana Gabriel, entre d’altres.

Et pot interessar  El jutge del cas Mercuri deixa Manuel Bustos a un pas de judici

El raper ha aprofitat per valorar els missatges de jutges del sistema judicial espanyol que, segons han publicat ‘eldiario.es’ i ‘elmón.cat’ haurien desqualificat el moviment independentista des d’un correu oficial del Consell General del Poder Judicial. “Demostren que la repressió que hem anat patint es deu a una justícia espanyola feixista”, ha considerat Elgio que ha assenyalat que l’any 1978 “només es va fer una rentada de cara a les institucions” i que els jutges i els fiscals treballen per “reprimir la dissidència i mantenir-se al poder”. Així mateix ha assegurat que tot plegat evidencia que els magistrats “no persegueixen delictes, sinó les idees dels que volen transformar la societat”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió