Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El raonador del ciutadà d’Andorra demana apujar el salari mínim

Marc Vila, raonador del ciutadà, considera insuficient la proposta del Govern d’Andorra d’apujar un 7% els sous més baixos

Redacció 29/11/2022
El raonador del ciutadà durant la seva compareixença d'ahir

Marc Vila, raonador del ciutadà d’Andorra, va donar a conèixer ahir les seves propostes per lluitar contra el “desequilibri entre els salaris i el cost de la vida” al país.  Des del seu punt de vista, la proposta del Govern d’Andorra d’apujar un 7% els sous més baixos és insuficient. Segons va expressar, “crec que ha arribat el moment, vista la situació general, global i internacional, i també el context específic andorrà, d’agafar el bou per les banyes i augmentar els salaris una mica més del que s’està dient”.

La seva proposta és que el salari mínim, que actualment és de 1.200€, s’apugi un 10% fins als 1.320€, una xifra que suposaria arribar al 60% del salari mitjà. Vila va assenyalar que aquest havia estat el compromís de Xavier Espot com a cap de Govern, així com el que marca la Carta Social Europea, i que això encara no s’havia complert.  Marc Vila creu que el salari mitjà també hauria de pujar com a mínim en relació a l’IPC. La crescuda de la inflació, segons ell, “ja és suficient per justificar una mesura més important i assenyalar on vol anar a Andorra com a país a l’hora de tenir uns salaris més adequats al cost de la vida actual. El raonador del ciutadà va explicar que ja hi ha senyals d’alerta d’una situació difícil, atès que al Principat d’Andorra hi ha dificultats per trobar mà d’obra i escasseja l’oferta d’habitatge.