Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El PSC vol presidir el Parlament de Catalunya

Els socialistes registraran una proposta per reformar el Reglament del Parlament i cessar Laura Borràs com a presidenta

|

- Publicitat -

Illa reclama “col·laboració” als grups per “acabar amb la interinitat” i resoldre la tramitació abans que acabi l’abril
El PSC registrarà una proposta per reformar el Reglament del Parlament i permetre el cessament de Laura Borràs com a presidenta de la cambra. En una intervenció al Consell Nacional del partit el líder del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que tenen la “responsabilitat” d’acabar amb la “interinitat” al capdavant de la cambra que creu que “fa massa temps que dura”. Els socialistes tenen previst registrar la proposta el dimarts al matí. Illa ha concretat que el text fixarà en quins casos i de quina manera es pot cessar membres de la Mesa, la seva presidència i membres de les meses de comissions. El líder socialista ha demanat a la resta de grups parlamentaris que permetin una tramitació “ràpida” perquè es pugui enllestir abans que acabi l’abril.

Publicitat

En aquest sentit, Illa ha reclamat “col·laboració” a la resta de forces per tal de “restablir la dignitat” del Parlament. “No es poden posar les institucions al servei de ningú, i ningú està per sobre de les institucions d’autogovern de Catalunya”, ha remarcat.

Ajuntaments i sequera

Durant la seva intervenció Illa també s’ha referit a la situació de sequera i ha insistit que els socialistes no són partidaris de sancionar els ajuntaments que incompleixin el decret del Govern. De fet, aquest va ser el punt que va encallar la cimera de l’aigua del divendres. El socialista ha subratllat que no volen participar de “l’esbojarrada idea” d’afrontar la sequera “sancionant en lloc de col·laborant” amb els alcaldes.

El primer secretari del PSC ha defensat el paper dels ajuntaments i ha remarcat que “no són subalterns ni subordinats de ningú”. “Els que els veuen com a simple peons en un tauler d’escacs tenen una concepció equivocada de Catalunya”, ha remarcat.

A banda, Illa s’ha queixat que el Govern “no governa” i ha acusat l’executiu de “traspassar responsabilitats constantment”, tant a ajuntaments, com a l’Estat, com a Europa. El líder socialista ha aprofitat per demanar als ciutadans “un vot de cofinança” de cara a les municipals.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió