Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El PSC incompleix els pressuposts aprovats per la porta del darrera

Els socialistes liquiden via la llei d’acompanyament la partida econòmica del pla pilot de la Renda Bàsica

Redacció 10/03/2023
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en roda de premsa Data de publicació: dimecres 01 de febrer del 2023, 11:39 Localització: Barcelona Autor: Marta Sierra

Vilagrà considera “greu” la “pinça” dels partits per tombar la iniciativa a la Llei d’acompanyament dels pressupostos

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat aquest divendres a la tarda que el Govern manté l’aposta pel pla pilot de la Renda Bàsica Universal malgrat que no s’hagi pogut incloure a la Llei d’acompanyament dels pressupostos amb els vots en contra de Junts per Catalunya i el PSC. En declaracions als mitjans als passadissos de l’hemicicle, Vilagrà ha considerat “greu” la “pinça” que han fet els dos partits per tombar la mesura, els vots contraris dels quals s’han sumat als de PP, Vox i Ciutadans. També ha denunciat “l’incompliment” del PSC del pacte de pressupostos, que establia, segons ha dit, que no es podien presentar esmenes a la llei d’acompanyament si no eren pactades.

Vilagrà: “per implantar una renda d’aquest tipus seria imprescindible ser un Estat i tenir tots els impostos”.

Amb tot, Vilagrà ha subratllat que el Govern no dona el braç a tòrcer en aquesta qüestió, i ha anunciat que el que farà a partir d’ara és “buscar els mecanismes per poder tirar endavant” el pla pilot.

Per això ha indicat que el pla pilot “continua”, per bé que ha admès que per implantar una renda d’aquest tipus “seria imprescindible ser un Estat i tenir tots els impostos”. Tot i això ha considerat que “un partit independentista no s’hauria de posar aquesta limitació”, en al·lusió al no de Junts per Catalunya.

De moment, Vilagrà ha anunciat que el pròxim pas serà convocar la Consell Assessor de la Renda Bàsica Universal per veure com es tira endavant el pla pilot.